miercuri, 27 martie 2013

Sfaturi utile auto - Important de stiut despre RCA



Important de stiut despre RCA

 

RCA este asigurarea obligatorie de raspundere civila, pe baza careia societatea de asigurare care a emis polita plateste despagubiri  persoanelor pagubite, in urma unui accident provocat de vehiculul pentru care a fost incheiata acea asigurare RCA. 
 Orice proprietar de autovehicul are obligatia sa incheie o asigurare RCA, chiar daca detine si o asigurare facultative CASCO pentru acelas vehicol. Scopul asigurarii RCA este ca persoana pagubita in urma unui accident auto, sa poata primi despagubiri pentru daunele suferite, chiar daca persoana care a produs paguba nu are posibilitatea sa faca acest lucru.
Polita de asigurare RCA poate fi incheiata cu oricare dintre societatile autorizate de CSA, pentru o perioada de 6 luni sau un an. Odata cu polita de asigurare RCA, se elibereaza si documentul international de asigurare.
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a autorizat 11 societati de asigurare care pot elibera asigurari obligatorii de raspundere civila auto in anul 2013. Acestea sunt urmatoarele:
1.   S.C. ABC Asigurari-Reasigurari S.A.
2.   S.C. Allianz - Tiriac Asigurari S.A. 
3.   S.C. Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A. (denumire anterioara: Asigurare Reasigurare Ardaf S.A.)
4.   S.C. Asigurarea Romaneasca - Asirom Vienna Insurance Group S.A.
5.   S.C. Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A.
6.   S.C. Societatea Comerciala De Asigurare - Reasigurare Astra S.A.
7.   S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A. (denumire anterioara: BCR Asigurari Vienna Insurance Group S.A.)
8.   S.C. Carpatica Asig S.A.
9.   S.C. Groupama Asigurari S.A.
10.                     S.C. Uniqa Asigurari S.A.
11.                     S.C. Societatea De Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.
        Este bine de stiut ca polita RCA poate fi cumparata si de la brokerii de asigurari care au contract de colaborare cu aceste societati de asigurare autorizate. Si in acest caz polita este emisa pe numele uneia din aceste societati. Avantajul  cumpararii politei de asigurare de la un broker consta in faptul ca putem alege rapid societatea de asigurare care ne ofera polita RCA la cel mai mic pret de pe piata la data respectiva, pentru autovehiculul nostru.

Aici puteti afla unde gasiti cel mai ieftin RCA pentru masina dumneavostra:

RCA ieftin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu